Kattintható telefonszám weboldalra(+Viber,WhatsApp,e-mail)

Ez megint csak egy kis nyúlfarknyi bejegyzés lesz. Ha rákeresel a neten, ezer másik cikket olvashatsz erről, akár magyarul is, hát miért ne legyen megtalálható itt is? 🙂 De ezen kívül kapsz egy kis extrát is, a cikk elolvasása után akár kattintható Viber, WhatsApp vagy email linket is beágyazhatsz a weboldaladba.

Mit jelent az, hogy kattintható telefonszám?

Az ugye megvan, hogy a potenciális ügyfeleid amikor szolgáltatást/terméket keresnek, azt a legtöbbször mobilkészülékről teszik. Amikor megtalálják, és plusz infó kell nekik rólad vagy a cégedről, fel akarnak hívni. Tök jó, mert ott virít a számod/email címed minden oldalon/fejlécben/láblécben/stb. Ekkor célközönségednek az alábbi lehetőségei vannak:

  • Kiírja egy cetlire a számot, majd onnan felhív.
  • Átvált az oldaladról a tárcsázóba, és bepötyögi a számod, és hív.
  • Rábök a telefonszámodra, és a telefonod átvált automatán a trácsázóba, és beírja a számod, egy kattintással tud hívni.

Szerinted melyik a kényelmesebb -és nem másodlagos szempontként- hatékonyabb? Persze, hogy a kattintható szám. És ugyanez érvényes az emailekre, Viber-re és a WhatsApp-ra is.

Hogyan tudom beágyazni a weboldalamba?

A kattintható telefonszámot / emailt HTML formátumban kell beágyazni az oldalunk azon részébe, ahova szeretnénk, hogy működjön.

Ez így néz ki Gutenberg blokkban:

html gutenberg blokk

Ha valamilyen visual builderrel dolgozol, akkor “HTML” fület, vagy “Egyszerű szöveg” fület keress, és ott írd be.

Kattintható telefonszám HTML kódja

  • Sima telefonszám: +36708815042
  • Kattintható telefonszám: +36708815042

A kattintható telefonszám HTML kódja így néz ki:

<a href="tel:+36708815042">+36708815042</a>

A “tel:” után beírt számnál arra kell figyelni, hogy NE használjunk szóközt,kötőjelet vagy egyéb más elválasztót, úgy írjuk be a számot, mint amikor begépeljük a tárcsázóba! A két kacsacsőr közti >+36708815042< tartalomba bármit írhatunk. Ha akarjuk a számunkat, de írhatunk szavakat is, vagy akár ikonra is cserélhetjük!

Értelemszerűen a telefonszámok helyére azt a számot írjátok, amit meg akartok jeleníteni az oldalon!

Kattintható email cím HTML kódja

A kattintható email cím HTML kódja így néz ki:

<a href="mailto:krisztian@wplanning.hu">krisztian@wplanning.hu</a>

Ugyanúgy, mint a telefonszámnál, NE használjunk szóközt,kötőjelet vagy egyéb más elválasztót, úgy írjuk be a számot, mint amikor begépeljük a tárcsázóba! A két kacsacsőr közti >krisztian@wplanning.hu< tartalomba bármit írhatunk. Ha akarjuk az email címünket, de írhatunk szavakat is, vagy akár ikonra is cserélhetjük!

Értelemszerűen az email címek helyére azt a címet írjátok, amit meg akartok jeleníteni az oldalon!

Kattintható Viber

A kattintható Viber HTML kódja így néz ki:

<a href="viber://contact?number=%2B36708815042 target="_blank"">VIBER</a>

Itt arra kell figyelnünk, hogy a kódban a telefonszám előtt a “+” jel helyett “%2B” karaktereket kell írnunk! A két kacsacsőr közti >VIBER< tartalomba bármit írhatunk. Ha akarjuk a számunkat, de írhatunk szavakat is, vagy akár ikonra is cserélhetjük!

Értelemszerűen a telefonszámok helyére azt a számot írjátok, amit meg akartok jeleníteni az oldalon!

Kattintható WhatsApp

A kattintható WhatsApp HTML kódja így néz ki:

<a href="https://api.whatsapp.com/send?phone=+36708815042 target="_blank">WhatsApp</a>

A két kacsacsőr közti >WhatsApp< tartalomba bármit írhatunk. Ha akarjuk a számunkat, de írhatunk szavakat is, vagy akár ikonra is cserélhetjük!

Értelemszerűen a telefonszámok helyére azt a számot írjátok, amit meg akartok jeleníteni az oldalon!

És miért jó ez nekünk? Ha mobilról nézed a weboldalamat, akkor ki tudod próbálni, hogy a fejlécben, vagy a láblécben szereplő ikonokra kattintva mi történik! Amikor én keresek a neten valamit, szeretem, ha a weboldalon egy bökéssel kapcsolatba tudok lépni a szolgáltatóval.

Hogyan tudom ezt majd én felhasználni?

Egyszerűen másold ki azt a kódot, amelyikre szükséged van, és illeszd be oda, ahol meg szeretnéd jeleníteni. Ezután írd át az email címet/telefonszámot arra, amit meg szeretnél mutatni. Arra figyelj, hogy ne törölj véletlenül idézőjelet, illetve ne legyen felesleges szóköz, mert nem fog működni!

Ha bármilyen kérdésed lenne, ne habozz feltenni! 🙂

Szólj hozzá!