Weboldal készítés

Folyamat, lépésről lépésre
Wplanning weboldal készítés tárhely

Az előkészületek

Ha már van tárhelyed és domained, akkor ezt a bekezdést nem muszáj elolvasnod. Ami fontos, hogy a tárhelyed megfeleljen az alábbiaknak:

  • PHP 7.3 vagy magasabb
  • MySQL 5.6 vagy magasabb vagy MariaDB 10.0 vagy magasabb
  • Nginx or Apache with mod_rewrite module
  • HTTPS támogatás (SSL beállíthatóság)

A domain neved lesz az új weboldalad címe(https://.abc.de), a tárhelyeden lesz tárolva a weboldalad tartalma. 

A tárhelyekről bővebben itt olvashatsz.

A domainről meg itt. 🙂

Úgy is dönthetsz, hogy a meglévő domainedet áthozod a Wplanning menedzselt prémium tárhelyére! Ez nem “csak” egy tárhely szolgáltatás, hanem sokkal több. Nagyon kedvező havidíjért többé nincs gondod a frissítésekkel, mentésekkel, visszaállításokkal!

Wplanning weboldal készítés konzultáció

1. Konzultáció

Megvan a domained, szerencséd volt, mert amit akartál szabad. Találtál tárhelyszolgáltatót is.
Sőt, már azt is eldöntötted, hogy velem szeretnéd megcsináltatni az új weboldaladat. Először is át kell beszélnünk, hogy pontosan mit szeretnél, milyen elképzeléseid vannak. Milyen funkciókat akarsz a weboldaladon működtetni. Milyen tartalmakat (szövegek, képek) tudsz a rendelkezésemre bocsátani. Én elmondom, hogy ezt mikorra tudom vállani, mennyi idő alatt leszek kész vele. Ezután köldök neked írásban egy részletes árajánlatot, ami ha megfelele neked, akkor nekifogunk a közös munkának. 
A munka során szorosan együtt kell működnünk!

Weboldal készültségi foka
frissites

2. Alapbeállítások

Megbeszéltük az alapokat, hány és milyen oldalakat szeretnél a weboldaladra.  “Felépítem” a weboldalad vázát. Elvégzem az alapbeállításokat, majd létrehozom az oldalakat, aloldalakat és a menüt. Ekkor már megszületik egy üres weboldal. Ezt sajátgépes fejlesztői környezetben hozom létre. Ebből kívülről nem sok minden fog látszani, de hidd el, a legjobb úton jársz az új weboldalad felé!

Weboldal készültségi foka
Wplanning weboldal készítés tartalom feltöltés

3. Tartalomfeltöltés

Következő lépésben már kész a weboldalad váza, azt feltöltöm a saját tárhelyemen egy aldomainre, amit átküldök neked, így már Te is bármikor meg tudod nézni, és figyelemmel tudod kísérni a munkámat.  Beállítom az alapszíneket, modulokat, majd feltöltöm a képeket. A szöveges részek is kitöltésre kerülnek a tartalommal, amit kérsz. Beállítom a linkeket, e-mailt, űrlapokat, minden elhelyezésre kerül a megfelelő helyen.

Weboldal készültségi foka
Wplanning weboldal készítés konzultáció

4. Készre csiszolás

Folyamatosan dolgozok a weboldaladon, amire a munka közben te is rá tudsz nézni, és azonnal szólni tudsz, ha valamit kicsit másképp szeretnél a weboldaladon. Itt már közösen kell dolgoznunk az új weboldaladon, hogy az olyan legyen, amilyet megálmodtál. Amikor már minden kész, akkor a díjbekérő kiállításával egyidejűleg a weboldal feltöltésre kerül a tárhelyedre. 

Weboldal készültségi foka
puzzle 3223941 640

5. Átadás

Miután minden kész, a számla kiállításával együtt a weboldalt átadom az admin felülettel együtt, és 1-1,5 órában megmutatom neked az alapokat, hogy ezek után tudd szerkeszteni a weboldal tartalmát. A weboldalat közösen teszteljük, hogy minden funkció megfelelően működjön. Elvégezzük az utolsó csiszolásokat, hogy minden tökéletes legyen. 🙂

Weboldal készültségi foka